Not Modify --> Piala Thomas 2016 : Malaysia jadual keputusan & kedudukan carta - Daily Sukan

perkembangan sukan di Malaysia

Dikuasakan oleh Blogger.

Piala Thomas 2016 : Malaysia jadual keputusan & kedudukan cartaPasukan Badminton Malaysia menggalas cabaran negara dalam kejohanan badminton Piala Thomas pada tahun 2016 bagi berpasukan lelaki manakala pasukan badminton wanita pula bersaing untuk kejohanan Piala Uber 

Kejohanan Piala Thomas dan Uber berlangsung setiap dua tahun ini merupakan edisi yang ke 29 (Piala Thomas) dan edisi ke 26 (Piala Uber) dengan disertai oleh 16 negara yang dibahagikan kepada empat kumpulan Kejohanan.

Piala Thomas 2016 juga sebuah kejohanan utama badminton peringkat antarabangsa bagi berpasukan lelaki akan berlangsung di Kunshan, China bermula pada tarikh 15 hingga 22 Mei 2016 Pada kejohanan.

Piala Thomas edisi kali ini skuad badminton lelaki negara telah diundi berada dalam kumpulan C bersama Korea Selatan, England dan Jerman.

JADUAL KEPUTUSAN DAN KEDUDUKAN CARTA PASUKAN BADMINTON MALAYSIA PIALA THOMAS 2016 Berikut ialah perincian yang merangkumi jadual perlawanan dan keputusan hanya melibatkan pasukan lelaki badminton Malaysia dalam kejohanan Piala Thomas 2016 bermula dengan saingan peringkat kumpulan 

Tag : piala thomas
0 Komentar untuk "Piala Thomas 2016 : Malaysia jadual keputusan & kedudukan carta "

Back To Top